Aluat pentru pizza

de Dana_Retetegg in Pizza, 7 Dec 2012 | 9558 vizualizari

 

Astazi urmeaza sa va prezint o super pizza turceasca cu un aluat pufos si buuun tare :) Inainte de reteta pentru pizza, vreau sa va arat reteta mea pentru blat pufos ideal la orice tip de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru pizza:

Am pus faina cernuta intr-un bol.

Am adaugat sare si zahar.

Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.

L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.

Aluatul este ideal pentru pizza cu orice fel de topping, se intinde usor, este elastic, iar la final pufos si bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

vero79 1

22.12.2012, 00:37

a iesit un aluat super chiar daca a mai trebuit sa completez cu lapte
te si iti multumesc pentru reteta

Dana_Retetegg 1

22.12.2012, 14:08

Ma bucur mult ca ti-a placut!
La mine a fost ok cantitatea de lapte, poate am avut eu uleiul mai lichid

narcis77 1

17.09.2013, 16:06

daca adaugi si un ou iese super...)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie