Amandine de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 21884 vizualizari

 

Sunt absolut delicioase. Eu nici nu am simtit lipsa oualor sau a untului. Alta data mi-au iesit mai aspectuoase, pentru ca acum am intampinat mici probleme cu crema, dar gustul este perfect din punctul meu de vedere!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 g faina
  • 40 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 linguri esenta de rom

Crema:

  • 550-600 ml lapte de soia
  • 50 g cacao
  • 50 g amidon
  • 250 g zahar
  • 350 g margarina
  • esenta de rom

Glazura:

  • 2-3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine de post:

Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul.

Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox. 25-30 de min(testul scobitorii)

Mai repetam operatiunea asta inca o data.In total avem nevoie de 2 blaturi.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul aprox. 5 minute apoi adaugam romul.

Pentru crema punem laptele de soia la fiert.Intr-un bol amestecam cacaua,amidonul si zaharul apoi turnam laptele fierbinte si punem din nou amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Mixam margarina apoi adaugam cate o lingura din budinca racita si romul si omogenizam bine.

Insiropam bine blaturile si punem crema intre ele(mai oprim 2-3 linguri pentru aveline)

Dam prajitura la rece pentru minim 4-5 ore (eu am lasat-o peste noapte)
 apoi o portionam dupa preferinte si o glasam in ciocolata .

TIPS-URI

1

Daca aveti o tava mai mica coaceti decat un blat pe care il taiati in 2 si micsorati si cantitatile de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu roscove si rodie