Ansoa marinate

de retetele_tinei in Peste, 28 Sep 2014 | 4672 vizualizari

 

Un rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500g ansoa proaspete
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • ulei de florea-soarelui
  • otet de mere
  • 1 catel de usturoi
  • cate felii de morcov
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ansoa marinate:

Ansoa se spala in mai multe ape, se curata de intestine si se indeparteaza capul si sira spinarii, apoi se spala din nou in mai multe ape, pana cand aceasta e limpede.Pestii se scurg de apa si se pun intr-un recipient mai mare sau ca si mine in trei recipiente. Apoi se pune ulei de masline o parte si doua parti ulei de floarea-soarelui, cat sa acopere pestii. Dupa ulei se pun si zeama de lamaie si otetul in aceiasi formula ca si uleiul, doua parti zeama de lamaie, o parte otet de mere.

Eu la aceste recipiente am pun 2 linguri ulei de floarea-soarelui, o lingura ulei de masline, doua linguri zeama de lamaie, o lingura otet de mere.Se curata si se taie felii usturoiul si morcovul, apoi se pun peste pesti. La sfarsit se spala, se taie marunt si se pune peste pestii si frunzele de patrunjel. Se amesteca putin, se pune capacul peste fiecare recipient, apoi recipientele cu pestii se dau la frigider pentru cel putin 2 sau 3 zile.Dupa 2 sau 3 zile, se pot servi cu paine prajita.

Este un aperitiv sanatos, gustos si rapid. :) 

Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ansoa marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)