Aperitiv briose din cartofi

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2020 | 3435 vizualizari

 

Pot fi servite ca o gustare de după-amiază ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi le-am mâncat alături de friptură de porc pregătită la cratiță cu foi de dafin și cimbru. Alor mei le-au plăcut foarte mult.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi,
  • 1 ou,
  • 150 g brânză de vacă,
  • 3 linguri smântână,
  • Sare, după gust,
  • 100 g caşcaval ras,
  • 50 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose din cartofi:

 

Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.

 Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă cu sare. Se scurg de apă și se adaugă untul rămas, apoi se bat ca pentru piure.

 Se rade brânza într-un castron, se adaugă, oul, smântâna, un praf de sare și se amestecă, apoi se încorporează treptat în piureul de cartofi.

se repartizează amestecul, cu o lingură, în tava de brioșe, umplându-le cu vârf. Se presară cașcaval ras.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 23 de minute sau până se rumenesc. Când sunt gata, se scot și se lasă un minut la răcit, cât să se strângă ușor și să le putem desprinde din tavă.

 

Porţii: 6

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 23 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/briose-de-cartofi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de pui