Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2018 | 5510 vizualizari

 

Buna seara dragi prieteni Panacris ;) Mda, stiu ca suntem in post, dar noi, încă n-am ajuns la acest nivel ;) Vă aduc o rețetă din categoria, totul se transforma, nimic nu se aruncă ;) După o inspecție :D, prin frigider și cămară, am adunat o grămadă de ingrediente pentru o minunată budincă aperitiv ;) Așa că tot a revenit frigul, am dat drumul la butoane ;) Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui rotisat cca. 300 g
  • Ceapă verde 3 fire
  • Usturoi verde 3 fire
  • Apio 2 tije
  • Praz cca. 100 g
  • Ciuperci shimeji brune 200 g
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Ouă 6 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g
  • Telemea cca. 100 g
  • Amidon din porumb 2-3 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii
  • Piper proaspăt măcinat
  • Cimbrișor proaspăt
  • Hasmațuchi proaspăt
  • Roșii cherry cca. 200 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume:

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor.

Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător.

Apoi se mărunțesc tijele apio, prazul și ardeiul kapia, ce se adaugă peste celelalte ingrediente.  

Ciupercile Shimeji (le-am descoperit zilele trecute și m-am îndrăgostit de ele!), se spală, se lasă întregi și se adaugă în vasul încăpător.  

Telemeaua și cașcavalul se rad, apoi se pun peste carne și legume.  

Se adaugă ouăle, amidonul și se asezonează de sare, piper și verdețuri.   

Se amestecă toate ingredientele, până ce se înglobează și se obține un amestec omogen. Într-o tavă mai mare, sau două  mai mici, tapetată/e cu foaie de pergament, se adaugă amestecul de mai sus, se decorează cu roșii cherry după gustul fiecăruia, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.   

Budinca se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.

   

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute in sos rosu cu mamaliguta