Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2017 | 3357 vizualizari

 

Clătite aperitiv, delicioase, fie la o masă festivă, fie la serviciu, sau acasă. Și mai ales, ușor de preparat.
Din ingredientele de mai jos am făcut 16 clătite aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de clătite:
  • 200 grame de făină albă
  • 4oo ml de lapte dulce
  • 25 grame de unt topit
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură:
  • 2 cutii de ciupercuțe
  • 3 ouă (două fierte tari și unul crud)
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie (câteva picături)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza:

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă.

Se face o compoziție subțire din făină, ouă, lapte, zahăr, sare, unt topit, după care se fac clătitele, una câte una, într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei.

Cât timp se răcesc clătitele se face maioneza din cele două gălbenușuri fierte tare și răzuite, în care se încorporează muștarul și apoi gălbenușul crud. Se uniformizează și apoi se adaugă, puțin câte puțin uleiul, mixând întruna, până ce rezultă o emulsie legată și densă.

Se tamponează ciupercuțele cu câteva prosoape de hârtie, ca să se absoarbă apa în exces, după care se mărunțesc. Se amestecă ciupercuțele mărunțite cu maioneza și se condimentează compoziția cu sare, piper și câteva picături de lămâie, după gust.

Se ia fiecare clătită și se umple cu două lingurițe de ciupercuțe cu maioneză, puse în mijloc, după care se împachetează bine, nu prea strâns, pentru a nu ieși compoziția din interior.

După ce ați împachetat toate clătitele, puneți-le într-un platou și decorați-le, dacă doriți.

Se țin în frigider până la servire și se servesc reci.

TIPS-URI

1

Nu este necesar să puneți în compoziția de clătite mai multe condimente, pentru că umplutura compensează gustul.

2

Nu puneți mai multă umplutură, pentru că la împachetare poate ieși afară din clătite.

3

Maioneza trebuie să fie groasă, bine legată, să nu curgă.

4

Nu puneți prea multă lâmâie în maioneză. Gustul prea acru nu este chiar bun...

5

Țineți aceste clătite la frigider, pentru că maioneza s-ar strica dacă ar sta la căldură.

6

Aceste clătite nu se încălzesc, tot din cauza maionezei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu ciupercute si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RODIMUR 1

29.10.2017, 19:17

Mă bucur, Madi! Merită făcute, ca aperitiv, mai ales că putem folosi o gamă variată de umpluturi...

mirela0911 1

29.10.2017, 20:54

Super arata! Buna idee mi-ai dat!

RODIMUR 1

29.10.2017, 21:21

Mulțumesc, Mirela! Arată bine, într-adevăr și se pot umple cu fel de fel de paste și creme...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza sarata si marar