Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2017 | 5870 vizualizari

 

Nu am prea multe cuvinte sa spun despre aceasta reteta...Este una simpla, dar foarte buna pentru orice moment al zilei!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr dovlecei
  • 2 oua
  • 150 gr iaurt
  • 100 gr cas de oaie
  • 100 gr urda
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu dovlecei si branza:

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel.
Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp.
Casul si urda le treceti pe razatoarea mare.
Intr-un bol bateti ouale cu putina sare.
Adaugati iaurtul, amestecati bine, apoi puneti faina si praful de copt.
Incorporati branza rasa si mararul verde, tocat marunt.
Lasati 10 minute sa se odihneasca compozitia.

Ungeti o tigaie cu putin ulei si o incingeti.
Puneti compozitie cu o lingura, rumeniti clatitele pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

La fel procedati pana terminati toata compozitia.
Tigaia o ungeti de fiecare data cand puneti o noua tura de clatite la rumenit.
Eu am obtinut 12 bucati din aceasta compozitie.
Le serviti simple, cu iaurt sau cu ce va mai place.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ratuste din oua si branza pe valuri de maioneza