Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2014 | 12995 vizualizari

 

Este prima data cand cumpar , prepar si mananc avocado :">
M-a convins sa fac acest lucru , reteta postata de Bucataras, cu ceva timp in urma.

Multumesc, Gusti, este un preparat excelent! :X

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado
  • 1 cutie de branza crema cu verdeturi
  • 1 cutie de Fagaras
  • 100 g file de somon afumat
  • 2-3 frunze de ceapa verde
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat:

Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete. 

Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina sare si amestecam bine torul .

Fagarasul si crema de branza cu verdeturi se mixeaza bine, apoi se amesteca cu ceapa tocata marunt. Daca este cazul, completam gustul de sare.

Somonul se taie in bucati mici.

Se asambleaza aperitivul in straturi, folosindu-ne de forme speciale . Eu am folosit formele cilindrice de la revista Pasticeria .

Asezam cilindrul pe  o farfurioara/ platou  si punem in interior cubulete de avocado. Nivelam, apoi asezam peste avocado 1-2 linguri cu crema de braza si ceapa, apoi bucatele de somon afumat. Tasam usor , apoi scoatem cu grija cilindrul .

Decoram cu frunze de patrunjel si stropim preparatul cu zeama de lamaie . 

Este excelent pentru masa de Revelion si nu numai.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Stopiti bine preparatul cu zeama de lamaie. Aceasta ajuta ca aperitivul sa-si mentina culoarea mai mult timp si sa nu oxideze somonul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu avocado, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartine cu crema de branza si somon afumat