Aperitiv drob de pui

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2017 | 14891 vizualizari

 

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o alternativa delicioasa! Drobul de pui, aromat cu verdeturi proaspete, poate fi preparat cu sau fara oua fierte in interior si invelit in aluat de foietaj in loc de prapure. Hai sa vezi reteta mea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 gr inimi si pipote de pui
  • 200 gr pulpa de pui
  • cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
  • ulei si faina pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert organele:

  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de pui:

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apoi apa si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie, dupa plac!

Amesteca verdeturile cu carnea, condimenteaza dupa gust si adauga cele 4 oua batute si amesteca bine compozitia. Tapeteaza cu ulei si faina o tava de cozonac si rastoarna amestecul, niveland bine. Pune deasupra oul batut si coace drobul la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasa-l apoi sa se raceasca putin si scoate-l din tava. Feliaza-l cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar la cuptor