Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2019 | 3098 vizualizari

 

Ne place mamaliga si o servim in multe combinatii. Pe langa mamaliga cu branza si smantana, o mancam cu ciuperci sau alaturi de sarmale si mai ales cu carne si muraturi.
Pentru ca Bucataras.ro are un concurs tare frumos cu retete romanesti m-am gandit la aceasta reteta cu mamaliga, pe care am prezentat-o in versiune personala.
Taci si inghite este o reteta pregatita de catre ciobanii transilvaneni, este satioasa si foarte gustoasa. In mod traditional mamaliga pentru Taci si inghite se fierbe in lapte amestecat cu smantana.
Aceasta reteta romaneasca veche este una care va incanta papilele gustative ale oricui va gusta din ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 170 -200 gr faina de malai
  • 200 gr branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie, vaca si cascaval)
  • 100 ml smantana
  • slanina, carnati, pastrama, sunca etc
  • oua (1 ou /persoana)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite:

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.

Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa, adaugam in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta.

Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider, fara a cantari exact cat am pus din fiecare).

Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic, pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.

Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.

Am inceput sa asez straturile: mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga. Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie, dar nu este obligatoriu.

Ca sa fie calda la servire, am dat-o in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine .

Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu branza