Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2017 | 4195 vizualizari

 

Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă rămasă cu fulgii de porumb, de asemeni rămași și am constatat că ne place omleta cu fulgi de porumb, așa că am început s-o includ in meniu, din când în când.
Este ușor crocantă și sățioasă, o servim fără pâine, cu brânză și ceapă verde, sau cu legume proaspete.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o porție:
  • 2 ouă mari sau 3 mai mici
  • 1 lingură muștar( opțional)
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb
  • puțin unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu fulgi de porumb:

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper.

Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins.

Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de porumb.

Întindem compoziția de omletă uniform, cu o paletă și o rumenim pe ambele părți, la foc mediu spre mare.

Pentru a nu se rupe omleta când o întoarcem pe partea cealaltă, luăm o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii, înclinăm ușor tigaia spre farfurie și lăsăm omleta să alunece pe farfurie, cu partea rumenită în jos, apoi așezăm tigaia deasupra omletei, prindem cu ambele mâini( folosind mănuși) de o parte și de alta, atât tigaia cât și farfuria și le răsturnăm invers.

Dacă folosim o paletă sau metoda clătitelor, riscăm să se rupă frumusețe de omletă. Sau preparăm omleta într-o tigaie cu diametrul mic.

Nouă ne-a plăcut această omletă cu fulgi de porumb, sper să vă placă și vouă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor