Aperitiv oua cu maioneza si marar

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2018 | 3037 vizualizari

 

Nu am mai mâncat de mult timp ouă cu maioneză şi mărar şi mi-era dor de savoarea lor, aşa că am pregătit câteva. Această reţetă am învăţat-o de la tata.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă mari, fierte
  • gălbenuşul unui ou crud
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură muştar
  • sare şi piper negru măcinat
  • puţin ulei
  • puţin oţet 
  • 1 lingură apă
  • câteva fire de mărar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua cu maioneza si marar:

 

Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.

Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.

 Pentru umplutură: se fărâmă toate gălbenuşurile fierte, se amestecă împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Se obţine o pastă, peste care se picură uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Se prepară atâta maioneză câtă dorim.

 Se umplu albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrăm cam două linguri şi pentru sos. Se aşază ouăle pe un platou.

 Pentru sos: maioneza rămasă se subţiază cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.

Se toarnă sosul peste ouă, se decorează cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.

  Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/oua-cu-maioneza-si-marar.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua cu maioneza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza