Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2018 | 4030 vizualizari

 

Pentru că mi-a rămas puțină maioneză de la salata boeuf, m-am hotărât să fac și niște ouă umplute cu sos. Ouăle umplute sunt dintotdeauna un aperitiv gustos, economic și ușor de făcut, mai ales că se pot umple cu diferite ingrediente. Mie îmi plac ouăle umplute în sos de maioneză, umplute cu pate din ficăței de pui, sau cu brânză de burduf. Din acestea am făcut acum și au fost bine primite.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 jumătăți de ouă umplute, câte 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri de ouă fierte tari
  • 50 grame de unt
  • 75 grame de brânză de burduf
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 3 linguri încărcate de maioneză
  • 1 praf de sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • felii subțiri de gogoșari în oțet
  • măsline
  • verdeață...
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza:

Ouăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc.

Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de burduf, untul moale și condimentele (sare și piper) după gust.

Se umplu jumătățile de ouă cu amestecul de gălbenușuri, cu unt și brânză de burduf, după care se pun într-un platou, cu deschiderea în jos.

Se face un sos de maioneză cu smântână și se toarnă peste ouăle umplute.

Se decorează cu felii subțiri de gogoșari în oțet, măsline, verdeață.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți ouăle mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

2

Scoateți untul din timp din frigider, pentru a fi moale și ușor de amestecat.

3

Dacă vreți ca sosul de maioneză să fie mai acrișor, în loc de smântână, puteți folosi un iaurt gras. Eu am pus multă zeamă de lămâie în maioneză, așa că am folosit smântână grasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

13.04.2018, 18:10

Mulțumesc frumos, Dante!

elucubratiiculinare 1

16.04.2018, 08:13

ce bun cred ca este

RODIMUR 1

16.04.2018, 08:51

Da, este bun, pentru că gustul brânzei de burduf se armonizează foarte bine cu acela al maionezei cu smântână...! Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute