Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2017 | 3756 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 g telemea de vaca
  • 100 g branza de vaci proaspata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3-4 linguri gris
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 500 g faina
  • 1 plic drojide uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • mac
  • 1 rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecel si branza:

Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda mai mare decat tava.

Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare, presaram 1 lingurita sare si lasam 10 min.

Intr-un bol, batem ouale, adaugam dovlecelul scurs bine de zeama, branza si amestecam bine, adaugam patrunjelul tocat, condimente dupa gust, grisul, ceapa tocata; amestecam bine si lasam 10 min la frigider. (daca este nevoie mai adaugam gris, in functie de consistenta branzei si dovlecelului).

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam foaie de aluat, adaugam compozitia de branza, pliem marginile peste umplutura.

Adaugam felii de rosii in mijloc, ungem marginile cu oul batut, presaram mac si dam la cuptorul incalzit,  pentru cca. 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci