Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata

de Adi in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2019 | 4542 vizualizari

 

Nici nu ma gandeam ca o placinta asa buna se pregateste atat de usor!
Foarte bune sunt atat calde, cat si reci, servite cu lapte, iaurt, sau ceai!
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
  • 500 gr branza de vaci, proaspata( 4,5% grasime)
  • 350 gr branza telemea, sarata
  • 3 oua
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita chimen seminte
  • 25 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata:

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.

Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete.

Omogenizam compozitia si o lasam la rece pana se dezgheata aluatul.

Apoi, intindem, pe rand, cele doua foi de aluat pe hartie de copt si le crestam in fasii de 3-4 cm pe margini.

Intindem la mijlocul foilor de aluat cate jumatate din compozitia de branza.

Aducem fasiile de aluat, crestate pe margini, peste umplutura si le petrecem unele peste altele intr-o impletitura frumoasa.

Le transferam intr-o tava impreuna cu hartiiile de copt de sub ele.

Le ungem la suprafata cu ou amestecat cu un praf de sare, apoi presaram putin chimen deasupra.

Le dam la cuptorul, preincalzit in prealabil, si le coacem pentru 30-35 de minute, sau pana aluatul este bine rumenit.

Le lasam sa se tempereze 10 minute, apoi le portionam si le servim cu pofta.

TIPS-URI

1

Daca branzeturile sunt usor zemoase, se poate adauga o lingura de gris in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta impletita, cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI