Aperitiv placinta intinsa, cu branza

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2018 | 6779 vizualizari

 

Este o placinta cu un aluat elastic care trebuie foarte bine intins si rasucita cu o fata de masa. Foaia intinsa se umpe cu ce se doreste (eu de data aceasta am umplut-o cu branza sarata si marar), apoi se ruleaza avand forma unei foi de placinta din comert doar ca cele din comert sunt mai tari si nu e nevoie de fata de masa pentru rulare, iar aceasta este foarte elastica si se rupe usor.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • ulei sau untura pentru intins
  • pentru umplutura 1 kg branza sarata razuita
  • 1 legatura de marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta intinsa, cu branza:

 Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu ulei sau untura ( sunt mai fragede) si se lasa sa intre in ele grasimea unsa. Apoi se trece la intinsul placintei pe fata de masa, se pune umplutura si se ruleaza.

Se pune in tava si se unge deaspra cu ou si ulei. Se pune la copt 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta intinsa, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulete din branza si cascaval cu marar