Aperitiv placinte sarate

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2015 | 41788 vizualizari

 

Aceasta reteta minunata o am de la Adina Ciocalau, au iesit niste placinte foarte bune, Adi este innebunit dupa ele. Am dublat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 50 gr drojdie
  • 1 kg de faina
  • 2 lingurite de sare
  • branza de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte sarate:

Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu o lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald, eu l-am pus pe calorifer si l-am acoperit.
Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie. Eu le-am prajit in tigaie.

Am rupt cu mana din aluatul crescut am intins foaie subtire pe masa de lucru pe care in prealabil am uns-o cu ulei si am pus branza rasa, le-am impachetat si le-am prajit in tigaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

pity19 1

26.01.2015, 00:30

Am sa incerc si eu!! Cu lapte nu am facut niciodata!

anca_rm 1

26.01.2015, 15:50

mi-ai facut pofta de placinte , bune ar fi cateva

Spiridon MindruDoina 1

08.01.2019, 17:10

50 de grame drojdie?mi se pare cam multa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte sarate cu ciuperci brune