Aperitiv placintele cu spanac

de Dulciuri cu Georgiana in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2018 | 4064 vizualizari

 

Recomand aluatul. Foarte bun.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g chefir
  • 50 ml apa
  • 7g drojdie uscata
  • un ou
  • sare, zahar
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 200 g spanac congelat
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare,piper,boia dulce
  • 1 galbenus pentru uns.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu spanac:

Punem spanacul intr-o strecuratoare la scurs.

Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de dojdie, chefirul, oul, uleiul si sarea. Framantam putin aluatul, apoi lasam sa creasca 20 de minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura.Punem  spanacul intr-o tigaie pe foc pana se evapora toata apa.Dupa ce se racoreste adaugam oul , cascavalul ras, sarea, piperul si boiaua dulce.

Intindem aluatul mai subtire si taiem forme rotunde. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc, apoi indoim discul si cu ajutorul unei furculite lipim marginile. Ungem fiecare placintica cu galbenus amestecat cu putin lapte.

Asezam placintelele in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulete de caşcaval şi brânză