Aperitiv rasucite cu telemea

de Lau in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2017 | 4887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 190 ml apa calduta
  • 80 g unt
  • 25 g drojdie
  • 200 g telemea
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 100 g ketchup de casa
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rasucite cu telemea:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua. Incepem sa framantam, adaugand treptat untul topit si racit, framantam pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 1 ora.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara.

Ungem cu ketchupul, adaugam telemea, cascaval ras, pliem foaia in 2 pe lungime, presam usor marginile.

Taiem  aluatul in fasii late de cca 2 cm, le rasucim si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rasucite cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati