Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval

de xana in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2018 | 2542 vizualizari

 

Aveam in frigider un rest de pasta de masline Aragon si nu-i puteam gasi mai buna intrebuintare decat la aceste saratele. Nu am stiut cum vor iesi pana cand le-am gustat si nu ma asteptam sa fie atat de bune.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr de cascaval ras
  • 1 lingura cu varf pasta de masline(Aragon sau Kalamata sunt cele mai bune)
  • 100 gr margarina
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 ou
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval:

Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute.

Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi margarina, praful de copt si jumatate din cantitatea de faina si amestecam cu lingura. Punem si restul de faina si cu mana formam un aluat foarte putin lipicios pe care il dam la rece pentru 30 de minute.

Pe suprafata de lucru, presaram putina faina si intindem o foaie potrivit de groasa, apoi o taiem in fasii sau in forma dorita. Punem saratelele in tava cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac si putina sare groasa.

Dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, cca. 25 de minute sau pana se rumenesc usor.

 

Mi-a iesit o tava mare de saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu pasta de masline si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval