Aperitiv saratele rapide

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2017 | 6261 vizualizari

 


Imi plac saratelele si fac foarte des -vezi retele mele aici.Va propun de data aceasta, o reteta foarte usoara cu branza frantuzeasca Comté.
Ideala de facut impreuna cu copiii si puteti inlocui branza Comté cu branza dorita.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g unt moale
  • 140 g de branza compté data pe razatoarea cea mare
  • 4 linguri de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele rapide:

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele.

Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora.

Pe un blat infainat, intindeti aluatul cu un rulou de patiserie (grosime de 3 mm).

Decupati saratelele, ungeti cu galbenusul batut si presarati deasupra seminte de mac sau chimen, sare mare sau branza rasa.

Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt. Dati la cuptor, timp de 15 minute.

Lasati-le sa se raceasca complet pe un gril. Serviti ca aperitiv. Le puteti conserva intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele rapide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele