Aperitiv tarta cu branza si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2017 | 4429 vizualizari

 

Ar fi fost ideala pentru pus la pachet langa un iaurt, dar .... nu a mai apucat! :D

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina alba
  • 1 lgt rasa de sare
  • 110 g unt
  • 2 lg apa rece
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 ou

Pt. umplutura:

  • 400 g branza sarata de oaie
  • 200 g smantana
  • 2 oua mici
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 100 g mix legume
  • 4-5 lg ulei
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si legume:

Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se pune oul si apa. Se framanta un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa rece. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Intr-un bol, se omogenizeaza branza cu smantana si ouale. Se lasa deoparte.

Ciupercile se spala, se curata si se taie felii. Se pun intr-o tigaie, in uleiul incins si se lasa sa se caleasca, presarand putina sare. Se adauga si mixul de legume si se acopera tigaia lasand sa fiarba usor legumele in zeama lasata de ciuperci. Se mai amesteca, din cand in cand. Dupa ce a scazut toata apa, se toarna legumele peste branza si se amesteca. Se mai adauga sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde in forma rotunda cu dimensiunea mai mare decat forma tavii in care se va coace. Se asaza aluatul in forma de tarta, se inteapa usor cu furculita, apoi se pune amestecul de branza. Se niveleaza, apoi se indoaie marginile aluatului in interior peste umplutura, atat cat este surplus de aluat.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca mai este nevoie, in aluat se mai poate adauga apa rece, pentru a putea obtine un aluat omgen.

2

Branza de oaie se poate inlocui cu orice alta branza preferati: branza de burduf, amestec de telemea si branza de vaci, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea si seminte de chimen