Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

de Dulciuri cu Georgiana in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2018 | 3524 vizualizari

 

Bunica ne facea turtite simple pe plita sobei. Imi amintesc ca le rupeam si le umpleam cu branza. Vai cat de bune erau.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • sare
  • 10 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • felii de sunca
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv turtite cu sunca si cascaval:

Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca.

Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa calduta si putina sare. Amestecam usor, apoi framantam putin. La sfarsit adaugam si uleiul si framantam pana coca inghite tot uleiul. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam bilute, pe care apoi le intindem in forma rotunda, asezam cate o bucata de sunca si putin cascaval ras pe fiecare disc si apoi asezam un alt disc peste. Presam usor marginile pentru a lipi cele doua discuri.

Coacem fiecare turtita pe tigaia grill sau intr-un ceaun la foc mic incinsa in prealabil. Intoarcem turtitele de pe o parte pe alta, tot timpul coacerii.

Foarte bune aceste turtite. Imi amintesc de copilarie cu toate ca gustul este departe de cel al turtitelor de atunci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv turtite cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

10.07.2018, 21:06

Sunt grozaveeeee si simple si umplute! Mai fac si eu, de asta stiu!

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:48

Super bune!

Dulciuri cu Georgiana 1

13.07.2018, 08:55

Multumesc frumos !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu sunca in vasul roman