Ardei de post cu orez si ciuperci

de Ancutsa in Mancaruri de post, 8 Aug 2016 | 5965 vizualizari

 

Vara imi place sa mananc ardei de post cu orez, iar pentru ceilalti membri ai familiei adaug si ciuperci. Fiind reteta de vara, nu am mai ingrosat sosul cu faina, ci l-am lasat simplu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez,
  • Ciuperci dupa gust,
  • 2 linguri bulion,
  • patrunjel dupa gust,
  • Sare si piper (dupa gust),
  • ulei,
  • cateva rosii din care vom face capacele pentru ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei de post cu orez si ciuperci:

Portii: la o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!

Mod de preparare:

Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si cateva rosii.

Se punem ardeii intr-o cratita incapatoare, cu putin ulei pentru a-i praji putin, apoi se adauga apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic.

Cand este aproape gata, se pun 2 linguri de bulion peste ardei. Se mai lasa sa fiarba putin, apoi se dau de pe foc. Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat marunt.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ardei-de-post-cu-orez-si-ciuperci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei de post cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.08.2016, 11:04

Imi plac mult ardeii umpluti de post!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:39

Buni!

Ancutsa 1

14.08.2016, 14:54

Va multumesc mult, ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de linte