Ardei kapia in otet

de Panacris in Conserve, 20 Aug 2012 | 12521 vizualizari

 

O salata gustoasa ptr. mancarurile savuroase din anotimpul rece!:-*

 

INGREDIENTE

  • Ardei capia 10 kilograme,
  • Oţet 1litru,
  • Apă 2 litri,
  • Zahăr 200 grame,
  • Miere poliflora 100 grame,
  • Ulei 130 mililitri,
  • Usturoi 4 căpăţâni Foi de dafin 3-4 bucăţi,
  • Piper negru boabe 10-15 bucăţi,
  • boabe de coriandru 9 bucăţi.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia in otet:

Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp  se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când începe să clocotească se adaugă oţetul şi foile de dafin şi se lasă în continuare pe foc. Ardeii se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe şi se aşează în borcane. Peste ardeii din borcan se pune lichidul fierbinte. Se pun şi bucăţele de usturoi după gust. Se închid borcanele şi se pun la Bain Marie cca. 30 de minute.

Se scot şi se pun într-o pătură la cald, până a doua zi. Apoi se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

alina_paula 1

28.08.2012, 09:55

la ingrediente ati trecut si Miere poliflora 100 grame....cand se pune la preparea retetei?..as vrea s-o prepar...multumesc....

simona72 1

05.09.2014, 18:56

Ramane pe saptamana viitoare sa o fac!!!

simona72 1

01.10.2014, 09:59

Pun ardei gras, cred ca merge si ala...am cautat reteta de nebuna si nu o mai gaseam

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei in otet, la borcan