Ardei umpluti cu orez de post

de SENO in Mancaruri de post, 30 Oct 2011 | 11525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cativa ardei grasi
  • orez
  • 2 cepe
  • pasta de rosii
  • piper macinat
  • sare
  • o lingurita de cimbru uscat
  • pasta de ardei iute
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri de ulei
  • un cartof mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez de post:

Ardeii se spala si se curata de seminte,se lasa la scurs.

Se alege orezul si se spala.

Cartofii se curata si se pun in apa rece.

Cepele se curata,se spala si se toaca marunt apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei.

Se toaca un ardei si se pune in tigaie peste ceapa,se lasa putin la calit,apoi se adauga pasta de ardei iute si pasta de rosii,o cana de apa si se lasa sa dea in fiert.

Cand fierbe se adauga orezul atat cat sa fie fiert doar pe jumatate,sa nu infloreasca bobul.

Se stinge focul si se lasa putim la racit,apoi se umplu ardeii.

Se acopere fiecare ardei cu cate o felie de cartof taiata mai grosut.

Se taie rosiile si se pun in cratita in care vrem sa gatim ardeii,apoi se pun si ardeii peste ele si se toarna pasta de rosii subtiata cu putina apa.Ardeii trebuie sa fie acoperiti cam trei sferturi cu apa.

Se pun la foc potrivit pana dau in fiert apoi se lasa focul mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Musaca "de post cu varza si orez