Ardei umpluti in sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2015 | 2732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi (cat mai drepti, pentru a se umple usor)
  • cca 700 gr. carne tocata de porc
  • 150 gr. orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 lingurite de faina alba
  • sare si piper dupa gust
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 30 gr. amidon alimentar diluat in 60 ml apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp curatam ardeii de cozi si seminte. Pentru aceasta operatie folosim un cutit ascutit cu lama ingusta.

Spalam ardeii sub jet de apa rece, ii lasam cu gura in jos la scurs.

Scoatem carnea de la frigider si umplem ardeii. Presaram putina faina peste carnea din capatul ardeiului pentru a nu se imprastia umplutura in timpul fierberii.

Asezam ardeii umpluti intr-o cratita incapatoare, punem apa rece peste ei cat sa-i cuprinda, adaugam foile de dafin apoi lasam ardeii sa fiarba la foc mediu cca 40 minute.

Rosiile spalate si curatate de cotoare se trec prin robot.

Adaugam rosiile peste ardei (implicit peste apa care a mai ramas in cratita) si mai fierbem 15 minute.

Diluam amidonul cu 60 ml apa rece, il turnam peste ardei, fierbem inca 5 minute apoi putem ori focul.

Presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei, ardei, gogosari, rosii umplute in vas roman