Aripioare de pui cu sos de mustar

de Mariuka in Pui, 3 Mar 2012 | 10287 vizualizari

 

Este o reteta din revista "Practic in bucatarie"

 

INGREDIENTE

  • 500 g aripioare
  • 2 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri mustar 
  • 1 pahar vin alb
  • ulei
  • sare 
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu sos de mustar:

Se spala aripioarele de pui, se presara cu sare si piper si se prajesc in ulei incins 10 minute. Cat timp se rumenesc se pregateste sosul astfel: se amesteca mustarul cu vinul alb si se adauga piper sau nu , asta in functie de mustar cat de iute este ( la mine a fost tare iute si a iesit si sosul iute , dar la mine se mananca iute). 

Se curata ceapa si usturoiul , se taie ceapa, usturoiul se piseaza si se calesc in ulei pana se inmoaie. 

Intr-o tava se aseaza aripioarele prajite, se adauga sosul de mustar, ceapa si usturoiul si se da totul la cuptor pentru 35 de minute. 

Se serveste presarata cu patrunjel verde ca atare sau cu garnitura, eu le-am servit cu orez.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Grija la mustar , sa nu fie sosul prea iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Mariuka 1

06.03.2012, 13:24

Intr-adevar revista "Practic" e o sursa buna de inspiratie.
Sufletista, sa nu crezi ca am gatit totul intr-o zi .... nicicum
Sunt retete adunate in vreo 3 saptamani... cred, si nu am mai reusit sa le postez, pt ca am un pici care descopera mersul in patru si in picioare si nu ma mai lasa sa fac mare lucru.

irena 1

21.03.2012, 18:37

F bunn !

Bya Ralu 1

18.03.2013, 21:50

foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante KFC