Batoane cu seminte de in si de mac

de Valclaudia in Piine, 10 Iul 2016 | 2774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un plic de drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri seminte de in
  • 250 ml apa minerala
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt gras usor sarat (82% grasime)
  • 1 ou mare de casa pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu seminte de in si de mac:

Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.

Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.

La final picuram uleiul de  masline, framantam un aluat elastic.

Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Infainam masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 portii.

Fiecare portie de aluat se intinde cu sucitoarea in foaie subtire, apoi se unge intreaga suprafata cu unt gras usor sarat (pe care l-am topit 30 secunde la microunde).

Rulam strans aluatul uns, obtinem forma de baton pe care il vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si trecem la urmatorul pana epuizam tot aluatul.

Batem oul de casa cu un praf de sare, apoi ungem toate batoanele cu ou iar la final presaram seminte de mac peste toate batoanele.

Dam tava la cuptor si coacem batoanele cca 30 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).,

Scoatem batoanele coapte din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu seminte de in si de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

super!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:26

Ce-mi plac! Super pufoase si gustoase!

stefy_a 1

11.07.2016, 19:54

cine le poate rezista? arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baghete cu masline