Batoane de muesli

de aziz in Dulciuri, 30 Sep 2011 | 4217 vizualizari

 

Inca o idee de mic dejun sanatos ,cam calorios :)) dar ce mai conteaza :)) am imprumutat reteta de pe blogul Antoniei si bine am facut hi hi hi...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr muesli
  • caise uscate 
  • miez de nuca
  • 200 gr zahar
  • 75 ml frisca lichida
  • 160 gr unt
  • 40 gr marsmallows

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de muesli:

Procedam astfel : intr-o oala punem la foc potrivit zaharul, frisca lichida, untul pana se formeaza un sirop ; In acest sirop punem bucatile de marshmallows la topit. Amestecam sa nu se prinda si sa ajutam bucatelele lipicioase sa se topeasca, nu ca s-ar intampla ceva daca raman si bucatele netopite ;) Luam de pe foc si punem caisele, nucile si bineinteles muesli.

Amestecul format il punem pe hartie de copt in tava de la aragaz (35cm/25cm) nivelam cu o spatula si dam la cuptorul preincalzit 180-200 grade, vreme de 30 minute. Scoatem tava lasam la racit si taiem in formele dorite.

Perfecte pentru pachetelul soriceilor la scoala sau gradi si sa nu mai spun ca stau destul de multa vreme in frigider. Antonia multumesc. Excelenta reteta!!!      

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de muesli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane