Bezea cu alune si zmeura

de Poliana in Prajituri, 8 Ian 2013 | 4652 vizualizari

 

Va plac bezelele? Mie da, de cand am inceput sa le fac :D Asta e prima reteta cu bezea a mea, si m-a cucerit...asa ca am mai facut :)

 

INGREDIENTE

  • Bezele/Meringues
  • 3 albusuri mari de ou
  • 160 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 80 gr alune de padure
  • Umplutura/Filling
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smatana grasa de gatit
  • 2 lingurite zahar pudra
  • fulgi de ciocolata
  • zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezea cu alune si zmeura:

Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).

Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta.  Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot - un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului. 

Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ).  Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa. 

Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea...dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)

Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea...si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau :)

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea cu alune si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:28

frumoase foc si delicioase,eu stiu bine ca ai o manuta buna la prajituri..te pup

Dya Daniela Andrei 1

08.06.2013, 16:13

Delicios arata!

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 07:19

ce bunatate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie