Bibilică la cuptor

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2014 | 22169 vizualizari

 

Sper că toată comunitatea Bucătărașilor așteaptă această rețetă;) =))

 

INGREDIENTE

  • bibilică cca. 2000 g.,
  • Pentru baiț:
  • sare aromată cu cimbru a la Panacris,
  • piper proaspăt măcinat,
  • frunze de salvie, cimbru, oregano, lămâiță, dafin.
  • Pentru gătit:
  • morcovi,
  • praz,
  • mere,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • vin alb demisec,
  • apă plată.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bibilică la cuptor:

Bibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai sus. Se lasă la odihnă peste noapte în marinadă/baiț;)

A doua zi se scoate din baiț, se spală bine, apoi se unge cu ulei de măsline, se asezonează de sare și piper, se umple cu bucăți tăiate grosier de morcovi, praz și mere;) Se așează în vasul roman, se adaugă de jur, împrejur ciupercuțe champignon;) . Se adaugă un pahar de vin alb demisec și unul de apă;) Se acoperă și se lasă la copt cca. 120 de minute la copt, la foc mic;)  Vă asigur că  e o delicatesă;) Noi am servit cu piure pufos de cartofi;) și salată primavera !

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Sezonul de bibilici a expirat;) Aștept toamna-iarna viitoare ptr noi încercări;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bibilică la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Pushaa 1

14.03.2014, 11:07

ce bronzata!

anca_rm 1

14.03.2014, 16:00

Lavinia 1

15.03.2014, 09:22

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj