Bilute cu nuca si lavanda

de Angelica in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 4450 vizualizari

 

Un desert potrivit pentru Craciun!

 

INGREDIENTE

  • -250 gr. biscuiti simpli
  • -200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
  • -150 gr. zahar
  • -100 gr. Rama mit Butter, la temeratura camerei
  • -2 linguri de cacao
  • -3 oua
  • -2 linguri rom esenta de rom
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -100 gr. nuca
  • -100 gr. stafide
  • -1/2 lingurita flori de lavanda
  • -cocos pentru tavalit bilutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute cu nuca si lavanda:

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.

2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.

3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.

4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.

5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.

6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.

7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.

8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.

9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.

10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.

S-aveti pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ina 1

23.12.2014, 22:50

Bravo, mă, urato! )

Panacris 1

28.12.2014, 12:50

Angelica 1

29.12.2014, 10:05

Fete mersi frumos!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu Nutella si alune de padure