Biscuiti aperitiv cu cimbru

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2016 | 3073 vizualizari

 

O reteta de biscuiti sarati , aromati cu cimbru proaspat perfecti pentru a fi serviti la un film alaturi de branzeturi moi cum ar fi Brie sau Camembert si nuci , alune, migdale si un pahar de vin rosu.
 
Se fac rapid si usor cu ingrediente putine.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr faina
  • -3 linguri de cimbru proaspat maruntit
  • -1 lingurita sar
  • -1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita
  • -100 gr unt rece
  • -200 ml smantana
  • -1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv cu cimbru :

In vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat.

Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru cel putin o jumate de ora.

Cu cat sta mai mult aluatul in frigider cu atat se intareste mai bine si vor fi mai fragezi biscuitii.

Intindem aluatul pe folie , sau direct pe foaia de copt cam de 0,5 cm grosime si ii taiem in forma dorita .

Punem pe tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute .

Se pastreaza bine in cutie metalica inchisa bine , dar din cantitatile date nu va mai fi nevoie sa ii pastrati .

 

 

TIPS-URI

1

puteti presara seminte

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv cu cimbru " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

04.02.2016, 13:30

Ce buni!

Rocsi 1

04.02.2016, 20:03

Cred ca sunt foarte buni!

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 08:21

merg la orice

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu praz