Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes

de Anamaria Cook in Prajituri, 25 Mar 2012 | 5287 vizualizari

 

Inspiratie deyutzky, cu mici modificari multumesc!!!
In fiecare sambata familia logodnicului meu trece pe la noi pentru ''ceaiul de la ora 7'' asa ca in aceasta seara m-am gandit sa fac ceva dulce si rapid pentru desert.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • gem de caise
  • 60g faina
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata pentru ornat
  • o lingura unt sau margarina
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes:

Separati ouale si bateti albusurile spuma, cand acestea s-au intarit adaugati zaharul treptat apoi adaugati galbenusurile pe rand si mixati in continuare.

Adaugati faina ploaie si amestecati cu o spatula pana aceasta se incorporeaza complet.

Cand aluatul este gata tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si turnati biscuitii cu o lingura sau cu un sprit. Se pun la cuptor pentru 5-7 minute la gaz5/190C.

Intre timp topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi.

Cand biscuitii sunt gata punetii pe un gratar asezat deasupra unei foi de hartie de copt si puneti putin gem de caise pe fiecare biscuite. Eu am facut jumatate cu gem si cealalta jumatat doar cu ciocolata.

Se toarna ciocolata peste biscuiti.

Se pun la frigider pentru cel putin o ora sau pana se intareste ciocolata.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minitort bavarez rasturnat