Biscuiti cu suc de clementine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 4129 vizualizari

 

Am pregatit niste biscuiti tare buni. Am vrut sa ii fac stampilati, insa nu s-a pastrat forma, oricat de mult m-am straduit eu sa tin aluatul rece. In final, am renuntat si am facut si simpli pentru a vi-i prezenta. Vi-i recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 25 g untura solida
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • faina cat cuprinde (circa 300 g)
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu suc de clementine:

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se pune intr-o punga si se introduce la congelator pentru jumatate de ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza biscuiti cu o forma speciala. Se transfera biscuitii intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, desprinzandu-i de masa de lucru cu un cutit cu lama subtire. Se introduce tava la cuptor pana cand biscuitii se rumenesc frumos.

Dupa ce se racoresc, biscuitii se pot pastra in cutii metalice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu suc de clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

15.01.2017, 18:57

Arata minunat!

katty 1

15.01.2017, 23:16

Arata bine biscuiteii tai si asa, nestampilati !

Merisor 1

16.01.2017, 08:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rame cu untura