Biscuiti de casa

de Bianca_Sacuiu in Prajituri, 30 Mai 2013 | 7416 vizualizari

 

Acesti biscuiti sunt foarte fragezi si usor de preparat, ideali pentru a-i servi alaturi de o cafeluta, un ceai, un suc natural, la micul dejun sau pur si simplu ca desert.

 

INGREDIENTE

  • 400 g untura pentru gatit
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • 700 g faina
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa:

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei (eu am folosit untura pentru gatit de la Poiana Marului), este suficient daca o scoteti din frigider cu 30 de minute inainte de a incepe sa preparati coca pentru biscuiti.

Untura se amesteca cu cele 2 oua, dupa care se adauga zaharul, apa, mirodeniile, praful de copt, se framanta bine, iar la urma faina.Trebuie sa va iasa un aluat destul de moale, care sa poata fi modelat usor cu mana.

Intindem o foaie de circa 0.5 cm. cu ajutorul unui sucitor,iar cu  formele pentru fursecuri taiem aluatul si asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ii dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 30 de minute, pana ce biscuitii se rumenesc pe talpa.(Vedeti pozele atasate).

Cand sunt gata, asezam biscuitii pe platou si ii pudram cu zahar.Eu am pus si ciocolata de menaj topita, in suvite, pentru un aspect si un gust mai deosebit.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca si marmelada