Biscuiti dietetici

de laura_n in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 15245 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus, suntem nevoiti sa renuntam la zahar si faina alba, astfel ca a trebuit sa gasim alternative. nu prea ma pricep la indulcitori, din acest motiv am optat pt o varianta naturala de indulcit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fulgi ovaz
  • o mana stafide
  • 1lgta scortisoara macinata
  • 3 lg alune de padure crude macinate
  • suc de portocale ( 1 cana)
  • 3-4 lg faina secara
  • fulgi de cioco dietetica
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti dietetici:

Intr-un castron, punem fulgii de ovaz, adaugam scortisoara, alunele macinate, stafidele si amestecam un pic. Adaugam sucul de portocale si il incorporam bine in toata compozitia. Adaugam cateva linguri de faina de secara si amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Cu mana uda, formam biscuiti de marime medie si punem la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

In jumatate de compozitie, am ras fulgi de ciocolata fara zahar cu continut ridicat de cacao. 

Lasam la copt cam 20 minute, la foc mediu, apoi ii intoarcem, ii mai lasam vreo 10 min si ii scoatem sa se raceasca. 

Sunt gustosi, dulci, crocanti la exterior si moi in interior si intrunesc criteriul dietetic necesar.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 6 - 7 lei.

2

in loc de scortisoara se poate pune nuca de cocos sau alt ingredient aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti dietetici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

28.04.2013, 17:15

multumesc mult

Lau 1

28.04.2013, 17:30

numai bunatati

Alina26 1

28.04.2013, 17:37

foarte buni!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu