Biscuiti din cartofi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2016 | 4437 vizualizari

 



Am ramas setata pe biscuiteala :P Voiam sa mai fac si aceasta reteta pentru concurs, dar nu am mai apucat. Dar mi-au ramas in cap, asa ca am trecut la treaba... Cum se vede si in poze am avut un mare ajutor. :D Merita facuti, sunt deliciosi. Pana i-am terminat de facut am devorat, impreuna cu piticul, o tava de biscuitei. Cand zic 10 portii, ma refer la 10 tavi :D
 

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 450 g unt
  • 550 g faina
  • 200 g branza afumata de capra
  • 3 oua
  • sare
  • chimen
  • susan
  • mac
  • chia
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti din cartofi:

Fierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si intindem cate o foaie de cca. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presarat cu faina. Taiem cu formele biscuiti, pana terminam aluatul si ii transferam in tava/tavile :D tapetate cu hartie de copt. Ungem biscuiteii cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si evident chia :D ( fiecare biscuite cu altceva). Ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos! Pofta buna!  

 

TIPS-URI

1

Atentie! creeaza dependenta.

2

puteti folosi orice branza in loc de branza de capra

3

se pot presara si cu cascaval ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.12.2016, 15:16

Valeuuuuuu....cata treaba....dar cred ca merita tot efortul! Arata foarte bine!

Raluca57 1

11.01.2017, 20:44

Minunati! mare greseala ca am facut doar jumatate de portie. S-au devorat!!!

Bucataras Diana 1

11.01.2017, 21:54

Ma bucur ca ti-au placut, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor