Biscuiti Linzer (Ochi de pisica)

de La Ancuta in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 12619 vizualizari

 

Astazi v-am adus o reteta din caietul mamei mele. In fiecare an, inainte de Craciun, coceam impreuna cu mama acesti biscuiti fragezi si aromati. Acum iata ca a venit randul meu sa coc ochi de pisica pentru piticii mei scumpi. Cu toate ca sunt putin migalosi, va garantez ca toti cei dragi vor fi incantati.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • gem acrisor (pentru umplut)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Linzer (Ochi de pisica):

Mixam untul moale impreuna cu zaharul si vanilia pana devine cremos, apoi adaugam oul, iar la final faina. Framantam un aluat nelipicios.

Rupem cate o bucata de aluat pe care o intindem in foaie subtire, pe masa de lucru usor infainata.
Decupam biscuitii, avand grija sa avem numar egal de biscuiti plini si biscuiti cu gaura la mijloc.

Asezam biscuitii in tava si coacem la foc mic, pana devin aurii pe margine. Aveti grija sa nu se arda!

Lasam sa se raceasca iar apoi ii ungem cu gem ii lipim si apoi pudram cu zahar.
Sunt foarte fragezi, iar cu cat stau mai mult, devin tot mai fragezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Linzer (Ochi de pisica)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte