Biscuiţi morişcă

de diaconta in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 4437 vizualizari

 

Dacă tot am intrat în posesia premiului de la Bucătaraş,adică cartea „De-a bucătarii” a lui Teo Rogobete,m-am gândit să mulţumesc punând în practică una dintre reţete.Am ales biscuiţii morişcă.Am să-i duc la cimitir să-i împart copiilor,pentru că este pomenirea morţilor (Luminaţia).

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 200 gr faina
  • 150 gr unt moale
  • Un ou mare(sau doua mici)
  • O lingura cu vârf cacao
  • O lingurita esenta lamâie
  • O lingurita esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi morişcă:

Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra.

Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa.

Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în continuare.Înglobam si faina si împartim aluatul în doua parti egale.În jumatate de compozitie punem esenta de lamâie,iar în cealalta jumatate punem cacaua si esenta de rom.

Învelim fiecare compozitie în folie si punem la frigider pentru 30 de minute.Întindem doua foi cam de aceeasi marime,le suprapunem cu foaia cu cacaua în exterior si le rulam.

Taiem rulada în felii de cca 1 cm grosime si le asezam în tava tapetata cu hârtie de copt.Punem la cuptor pentru 15 minute.Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca.Scoatem biscuitii pe un gratar si-i lasam sa se raceasca.

Mie nu mi-au iesit prea frumosi,cred ca ar mai fi fost nevoie de o lingura de faina în compozitia „alba” si ar fi fost mai bine sa-i tai cu aţa decât cu cutitul.

       

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi morişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

01.11.2011, 20:02

10 pentru maine dimineata la cafea ......am cerut prea putini? ...........

diaconta 1

01.11.2011, 21:19

Doar 10 Medi? cumva nu-ti plac?

kamy 1

02.11.2011, 20:09

bune moristile astea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca