Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

de laughylau in Dulciuri, 6 Noi 2011 | 6932 vizualizari

 

Un desert sofisticat, cu 3 feluri de ciocolata, pentru adulti responsabili (are putin alcool in compozitie) . Se pot servi alaturi de visinata.

Avem nevoie de forme de silicon pentru reusita retetei.

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 150 g ciocolata cu lapte(simpla)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 150 g biscuiti petit beurre
  • 50 g unt moale
  • esenta rom
  • 50 ml visinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • visine din visinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine:

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.


Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una( sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba.

Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra( topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

06.11.2011, 18:13

ce buna cred ca e

laughylau 1

06.11.2011, 18:57

Am mai pus doua poze, una este o alta tura de ''bomboane'', pe care le-am facut in forme de inimioare.

Cealalta inimioara este un rest de amestec de biscuiti pe care i-am folosit si putina ciocolata alba ramasa.

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:01

delicioaseee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane a la Miha