Bors cu varza

de ianculubita in Ciorbe, 29 Mai 2011 | 36448 vizualizari

 

Cand vine vorba de varza,eu folosesc 3 moduri de a o prepara
1-bors cu varza
2-varza calita la cuptor(o fac iarna cu varza murata)
3-varza ca la mama,care-mi aminteste de copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1,5-2kg de varza
  • 1kg de costita de porc
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1l de bors
  • 1ardei iute
  • 1leg.de telina
  • 50ml ulei sau 2-3linguri de untura de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu varza:

Costita,portionata,spalata,o pun in oala cu ulei incins,impreuna cu legumele taiate marunt,inclusiv ardeiul iute,

dupa cateva minute adaug si rosiile taiate marunt sau mixate;

las sa fiarba inabusit 10-15min apoi adaug 2cani cu apa si las sa fiarba incet cu capac;

cand carnea este aproape fiarta,adaug varza tocata;

va va surprinde dar eu niciodata nu frec varza,din doua motive:niciodata,nimeni din familie nu a avut probleme de sanatate si cel mai important motiv pentru mine,este ca-mi place varza "al dente"cum se spune;

amestec totul bine,mai condimentez daca e nevoie,pun capacul iar dupa 10min. adaug borsul fiert separat si telina tocata marunt(merge foarte bine cu varza),

potrivesc de gust apoi opresc focul.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

divainbucatarie 1

30.05.2011, 09:26

vero79 1

23.06.2011, 09:28

ce bine arata,azi voi face si eu ca mi-ati facut pofta

POPA_MIHAELA05 1

27.02.2012, 13:33

o sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba aita