Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

de COSTEO in Ciorbe, 11 Aug 2013 | 8398 vizualizari

 

Reteta de bors de cartofi cu afumatura, rosii si taitei: cartofi, afumatura, rosii si taitei, fierte in bors aromat. Simplu, cald si delicios, perfect pentru o masa de familie!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

  • 7 cartofi
  • 300 g costita afumata
  • 2,5 l apa
  • 3 cepe
  • 2 ardei gras(rosu si verde)
  • 1 morcov
  • 2 rosii (sau 2 linguri bulion casa)
  • o mana fidea (mai lata)
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei:

Preparare Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare ,dupa ce a dat in clocot aruncam apa si inlocuim cu alta apa, de preferat sa fie calda, lasam sa fiarba 40 minute.

Intre timp curatam, spalam legumele, ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare sau taiat cubulete, ardeii taiati fin si telina taiata cubulete se pun in oala unde este costita la fiert. Cand sunt pe jumatate fierte legumele si costita adaugam cartofii care au fost taiati cuburele si rosiile despielitate si taiate marunt sau 2 linguri de bulion. Potrivim de sare, piper, punem si crenguta de cimbu. Cand toate produsele din oala sunt fierte adaugam o mana de fidea, borsul (dupa gust) care in prealabil a fost adus la temperatura de fierbere. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se stinge sursa de foc.

Inainte de servire la masa se presara patrunjel tocat taiat fin si leustean.

Pofta buna!

Noua ne place ciorba de cartofi si fara carne, iar afumaturi punem si in Ciorba de fasole

Recomandam sa incercati si Ciorba de Dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati afumati si zeama de varza murata