Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon

de nadina73 in Ciorbe, 14 Ian 2011 | 9387 vizualizari

 

Pentru ca in Ardeal (din cate stiu eu) nu se pregatesc fasole dupa postul Craciunului decat dupa ziua de Boboteaza,asa este o traditie la noi...obiceiuri si obiceiuri.Deci va poftesc la o ciorba cu tarhon,costite afumate ,urechiuse facute in casa(paste fainoase, ceapa rosie,mamaliguta..sa mai zic? eu inghit in sec

 

INGREDIENTE

  • 700 g costita afumata
  • 400 g fasole (tarcata)cum se mai zice in Ardeal (la bunica ta tara asa se zicea)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 morcovi potriviti
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • tarhon (pus pe iarna in otet)
  • 1 cutie pasta de tomate 450 
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • Urechiuse (facute in casa ,paste fainoase)vezi retata postata taitei de casa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon:

Se spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate.


Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si fierbe foarte repede)


-3 morcovi dintre cei 5, se curata si se taie cubulete, 2 i-am lasat si i-am fiert taiati in 3-4.


Telina se curata si se taie si ea cubulete mici, la fel si ardeiul rosu si galben si cateva codite de ceapa verde.


Se calesc toate taiate in putin ulei 7-8 minute, dupa care se pun in oala cu costita , se pune si fasolea , se condimeteaza cu sare si se lasa sa fiarba 30-40 minute dupa care se pun urechiusele sau orice alte paste fainoase (eu le-am facut in casa) se lasa 5 minute sa fiarba ,se pune pasta de tomate si tarhonul cu putin otet(2-3 linguri) se mai da un clocot si ciorba e gata,se stinge focul


Se serveste cu mamaliguta,ceapa rosie...nebunie nu alta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

corina241 1

16.01.2011, 23:50

ce m-as infige-n farfuria asta

MotanLaOale 1

17.01.2011, 12:59

excelenta de nerefuzat fasolea

elena1988 1

17.01.2011, 18:12

si eu am ciorbita de fasole acasa , mi ai facut pofta fug si imi pun o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec de vitel