Bors de miel

de Panacris in Ciorbe, 29 Aug 2013 | 6748 vizualizari

 

Pentru majoritatea Bucătărașilor, acest preparat pare comun, dar pentru mine fiind o noutate, aici mă refer la folosirea borșului de casă ( în adevăratul sens al cuvântului ;), am vrut să o împărtășesc cu voi! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • carne de miel cu os cca. 1000 g,
  • mațe de miel,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină 1 bucată mică,
  • păstârnac 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • sare iodată,
  • leuștean furnze cca. 1/2 legătură,
  • borș din tărâțe de casă cca. 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai durează vreo 20 de minute până ce se poate umbla la oală. Între timp se curăță legumele, se rad mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de carne. Mațele curățate foarte bine, cu apă rece, ceapă și bicarbonat, se pun la fiert separat în puțină apă rece. După ce au dat un clocot se strecoară și se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de legume, care se completează cu zeama de carne și bucățile de carne fierte separat. Separat se dă borșul în clocot, apoi se adaugă la ciorba noastră și se mai lasă la fiertm la foc mediu, semiacoperit cca. 15 minute. Se asezonează cu sare și leuștean.

Borșul se servește fierbinte cu un colț de pâine caldă sau mămăligă și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana