Bors de urzici cu fasole

de Ksenya in Ciorbe, 3 Apr 2014 | 6104 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul urzicilor, m-am gandit sa va ofer o reteta de bors cu urzici pe care am mancat-o in Basarabia. Este Dumnezeiasca! Aport de fier pentru cei ce tin post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 jumatate de telina
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrumjel
  • o ceapa
  • 500 g urzici curatate si spalate
  • 300 g fasole boabe fierte
  • rosii de la borcan 300 g
  • ulei pentru calit legumele 3 lg mari
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • o cana bors
  • 3l supa de legume /apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de urzici cu fasole:

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7 minute. Adaugam rosiile tocate de la borcan sau 4 linguri bulion, lasam din nou sa omogenizeze, apoi adaugam urzicile spalate si amestecam pana devin moi. Adaugam fasolea, supa /apa, lasam la foc 10 minute, adaugam borsul fier separat si mai lasam 5 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de sare.

Se poate servi atat calda cat si rece cu ceapa sau ardei iute.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici cu fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

08.05.2014, 09:29

imi plce mult si cu salata verde

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:45

Mitinita 1

02.04.2019, 22:05

Am incercat azi reteta si mi-a placut foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu urzici