Branza topita

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2020 | 3958 vizualizari

 

Aceasta branza topita de casa o fac ori de cate ori am branza de vaci care nu am ce sa fac cu ea. In felul acesta, gatita, sta in frigider chiar si o luna de zile intr-o cutie.   

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 lingura de smantana
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza topita:

 

Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta.

Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp de 10-15 minute, pana cand branza va deveni o pasta de branza. Se adauga si o lingura de smantana sa fie mai tartinabila, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea. 

TIPS-URI

1

optional se poate pune si un galbenus de ou crud ( inainte de a pune branza pe foc) pentru a da branzei topite o culoare mai galbuie

2

daca se doreste branza topita cu ardei se pun 2 linguri de pasta de ardei sa se macereze jumatate de ora cu branza

3

daca se doreste se mai poate adauga si o legatura de marar inainte de a stinge focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza topita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brînză topită de casă