Briose cu Broccoli

de Broccoli_and_Muffins in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 4070 vizualizari

 

Ce pot sa va povestesc despre aceste briose este ca sunt delicioase pe post de snack sau chiar aperitiv. Contin Faina de ovaz, oua, broccoli, ulei de masline si telemea de capra sau orice branza doriti voi. Ideal ar fi una mai slaba, dar mie mi s-a parut ca sunt mai gustoase in felul asta. Mai multe pe : http://broccoliandmuffins.com/ro/briose-cu-broccoli/

 

INGREDIENTE

  • 12 florete de broccoli
  • 180 ml ulei de masline
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 300 grame faina de ovaz
  • jumatate de plic de praf de copt
  • sare, piper, ierburi aromate
  • 60 gr telemea de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu Broccoli:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un vas cu apa fiarta arunca floretele de broccoli pentru 3 minute. Apoi scoate-le din apa fiarta si pune-le intr-un vas cu apa rece. Apa rece va opri procesul de fierere si broccoli-ul va ramane crocant. Sterge apoi floretele cu servetele de hartie, pana se absoarbe toata apa.

Pentru ca am schimbat untul cu ulei si nu vrem sa facem maioneza, separati albusurile de galbenusuri. Se bat intai albusurile spuma, apoi se adauga, pe rand, cand un pic de ulei, cand un galbenus, pana se incorporeaza toate si formeaza compozitia umeda.

Separat se amesteca toate ingredientele uscate: faina de ovaz, praful de copt si condimentele.

In vasul ingredientelor uscate se adauga ingredientele ude si se omogenizeaza.

Se incorporeaza la final telemeaua, pasata cu furculita si se amesteca bine.

Tava de briose se tapeteaza cu faina si ulei, nefiind necesare hartiutele.

Se adauga o lingura de compozitie in fiecare compartiment si se apasa bine pe fundul vasului. Se adauga apoi floretele, cate una in fiecarecompartiment. Restul compozitiei se pune deasupra. Nu va faceti griji cu aranjatul la exterior, in cuptor compozitia se uniformizeaza frumos.

Coaceti pentru aproximativ 30 minute, pana cand briosele devin aurii si tari la atingere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli