Briose cu citrice

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Feb 2017 | 2082 vizualizari

 

 Briose pufoase cu crema de lamaie, decorate cu frisca, bombonele, coaja de portocala si flori de napolitana.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf lingurita sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri (rase) faina
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • bomboane colorate decorative
  • flori de napolitana
  • coaja de portocala
  • putina ciocolata rasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu citrice:

 

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

 Se toarna cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu putina cacao. 

Se toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Se obtin 15 briose.

 Pentru crema: se pune laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina intr-o craticioara si se fierbe pe foc mic, amestecand tot timpul cu un tel pentru a evita cocoloasele. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic un minut, se da de pe foc. Se adauga untul si coaja rasa de la o lamaie si se amesteca bine.

 Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

 Se scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple cu crema, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de napolitana.

 Sfat: Daca doriti sa nu irositi miezul scobit mai devreme din briose, acesta se poate aseza in forme de ceramica, decorate apoi cu crema si frisca, tot ca briosele. In plus, le puteti stropi cu putina cafea. Sunt foarte gustoase.

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/briose-cu-citrice.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

23.02.2017, 10:39

Kytz,

Anca, multumesc frumos, m-a bucurat mult vizita ta!

mirela0911 1

23.02.2017, 11:10

Tare bune!

Ancutsa 1

23.02.2017, 14:05

Multumesc mult, draga Mirela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu portocale